E 1 : 10/12 TC
 





CHEB 3. SRPNA 2002


Již podruhé v létě jsme se sešli k dalšímu závodu Bohemia Yokomo West Cupu v Chebu. Jezdců se tentokrát sešlo 27 a opět nechyběli všichni vedoucí jezdci tohoto seriálu. K ním se přidal i mistr republiky Martin Kořínek z Kolína. Tentokrát nechyběl ani Roman Petrák z Mariánských Lázních, který ve Strakonicích "trucoval" a závod nejel. Počasí tentokrát jezdcům přálo, takže v 9,45 byla zahájena první série kvalifikačních rozjížděk z celkových čtyř sérií.
Hned od začátku dal Martin Kořínek na vědomí, že přijel vyhrát. Znepříjemnit se mu to snažil hlavně Vašek Strupek ml.s podvozkem YOKOMO MR-4 Speciál a další člen Lestr Racing Týmu Martin Sirotek se stejným podvozkem. Pouze tito tři jezdci dosáhli 19ti kol, ostatní jezdci zůstali na 18ti kolech. O překvapení se však postaral Dan Goubey z Prahy, který dokázal poslat do B finále zkušené jezdce jako je Vladimír Plh z Plzně, nebo Josef Horák ze Strakonic. Velmi hezky také kráčí k vyšším postům i Miloslav Svoboda z Plzně. TOP TEN po rozjížďkách:

Finále A - 1. jízda
Hned na začátku bylo překvapení, Martin Kořínek se nedostavil na start, protože si s manželkou odskočil do nedalekého Německa na nákupy a při zpáteční cestě ho překvapila fronta na celnici. Podle toho se také odvíjelo finále, rozdali si to mezi sebou Vašek s Martinem Sirotkem, kteří s náskokem půl kola dojeli v tomto pořadí. Další pořadí Andrle, Hajšman,Petrák,Goubey,Sirotek - ten ujel pro poruchu pouze 1.kolo.

Finále B - konečný výsledek
Tady byl favorit pouze jeden - zkušený Josef Horák, který s přehledem obě jízdy vyhrál a jako jediný dokázal v B finále najet 19 kol. To samé platilo o druhém místě, kde Vladimír Plh nedal soupeřům šanci a opět dokázal v obou jízdách s 18ti koly ostatním o kolo ujet. Další pořadí - Martin Gaier, Jan Andrle jun., Miroslav Novák, Miloslav Svoboda/ zatím nejlepší výsledek/, Michael Horák jun., Petr Blejštil jun.

Finále C - konečný výsledek
Tady se očekával souboj známých tváří seriálu Jana Pechmana a Rostislava Matyaska. V obou jízdách Honza vedl, ale ani jednu nedotáhl do vítězného konce a tak se smál z vítězství Rosťa, který obě jízdy vyhrál. Druhý skončil Herbert Meister a teprve třetí hlava rodiny Pechmanů. Čtvrté místo obsadil domácí Petr Tondl, pátá Alexandra Blejštilová, šestý Jan "Kapr" Ryba, Jan Malárik a Stanislav Pouska.

Finále A - druhá jízda
Martin Kořínek se na start dostavil a rázem bylo o co jezdit. Vašek se sice snažil, najel také jako vítěz 20 kol, ale Marti jel výborně a hlavně bez chyb. Třetí skončil s 19ti koly Martin Sirotek před Romanem Petrákem. Další dva jezdci v pořadí Hajšman a Andrle najeli 18 kol. Závod nedokončili Sirotek a Goubey. Jirkovi vůbec tenhle závod nevyšel, v této jízdě odstoupil ze čtvrté pozice díky odlepené pneumatice.

Finále D - konečný výsledek
Dalo by se říci odveta za finále C. Obě slečny Pechmanovy si vzaly na starost juniora Jakuba Matyaska a odvedly mu to za tátu. Vyhrála Lucie před Terezou a teprve třetí byl Jakub. Všichni ve stejném kole.

Finále Juniorů - konečný výsledek
Vynikající souboj Michaela Horáka s Petrem Blejštilem. Oba junioři se v obou jízdách několikrát vystřídali ve vedení, nakonec Petr udělal přeci jenom více chyb a skončil vždy druhý, vždy s odstupem několika málo vteřin. Třetí skončil Honzík Andrle, kterému se více vedlo v rozjížďkách, další pořadí Tereza Pechmanová a Jakub Matyasko.

Finále A - 3. jízda
Rozhodovalo se o vítězi i o dalších místech. Bylo to nádherné vyvrcholení závodů, Martin s Vaškem hned od začátku se několikráte vystřídali v pořadí a všem ujeli o kolo. Martin nakonec zaslouženě vyhrál, dokáže když vede jet bez chyb a to rozhodlo. Oba jezdci opět najeli jako jediní 20 kol. Martin Sirotek opět v klidu obsadil třetí pozici jak v jízdě, tak i na stupních vítězů. Další pořadí - Andrle, Hajšman, Goubey, Petrák a věčný smolař Jiří Sirotek.



Výsledky zpracoval: V. Strupek - rozhodčí závodu