RC AUTOKLUB České Republiky

Zápis č.2/2002
ze zasedání výkonného výboru RC autoklubu

Datum konání: 8. 2. 2002, Praha

Přítomni: R. Ungr, V. Strupek, Z. Kapička, L. Kaninová,
Omluveni: pan Pokorný, D. Bayer, M. Kubička


Program:

1. Úvod, program zasedání
2. Demise pana Dušana Bayera na funkci předsedy sekce 1 : 5
3. Registrace nových klubů
4. EFRA poplatky a faktury
5. Nákup měřícího zařízení RC autoklubu
6. Výše členských příspěvků RCACR pro rok 2002
7. Diskuze

ad. 1. Zahájení provedl p. Ungr, přivítal všechny účastníky. Byl projednán a odsouhlasen program zasedání.

ad. 2. President RCACR obdržel písemnou rezignaci pana D. Bayera na funkci předsedy sekce 1:5. Po hlasitém přečtení bylo dáno hlasovat. Demise byla jednomyslně přijata. Pan Kubička i pan Pokorný zaslali své souhlasné stanovisko s přijetí této rezignace e-mailem. Avšak vzhledem k tomu, že pan Bayer dostatečně nevysvětlil situaci, která vznikla z důvodu jeho údajného útoku na pana Měšťana během závodů v Ostravě (jak diskutováno na minulých zasedáních), výkonný výbor je nucen k celému incidentu přistoupit jako by se stal přesně tak, jak popsal pan Měšťan ve svém dopise. Jedná se tedy o fyzické napadení rozhodčího při MČR, navíc funkcionářem RCACR. Výkonný výbor proto rozhodl vyslovit panu Bayerovi důrazné napomenutí s tím, že pokud by se v průběhu této nadcházející sezony obdobná situace opakovala, bude mu odebrána závodní licence a udělen zákaz reprezentace na dobu jednoho roku. Tím je celá záležitost vyřízena a uzavřena.

ad. 3. President obdržel žádost o registraci klubu Bohemia RACING TEAM pana Kapičky a NOVA RACING pana Jurenky. Obě žádosti byly přesdednictvem schváleny.

ad 4. EFRA došlé faktury obasahují nepřesnosti, proto budou zaplaceny jen správné účty, president zjedná nápravu u pana Retornaze (pokladníka EFRA).

ad. 5. Bylo jednomyslně rozhodnuto o nákupu jedné nové sady čipů (10 + 10). Nákupem byl pověřen pan Strupek.

ad. 6. Po delší diskuzi byla odsouhlasena výše členského příspěvku RCACR na 300 Kč ročně. Tento příspěvek jsou povinni hradit všichni členové registrovaných klubů RCACR. Apelujeme na všechny kluby aby tyto příspěvky včas vybrali a odvedli do pokladny RCACR (nejpozději do konce února). Zárověň s příspěvky je vybíran i klubový registrační poplatek ve výši Kč 1000 Kč za rok.

ad. 7. RCACR se pokusí napsat žádost o dotaci na Ministerstvo školství, navrhl pan Kapička.
Výkonný výbor pozve pana Lercha na své další zasedání a předloží mu evidenci ke kontrole.
Stále nejsou WEB stránky RCACR, pan Strupek zařídí realizaci.
Náhradník za pana Bayera bude vybrán na základě výzvy registrovaným klubům, kterou provede paní Kaninová, k navržení vhodného kandidáta na tuto funkci. Žádáme kluby aby k této záležitosti přistoupili zodpovědně.

Další zasedání předsednictva proběhne 5. 4. 2002 v 16.30 v prostorách firmy LESTR v Praze.

Tento zápis rozešle na kluby paní Kaninová dle aktuálního seznamu registrovaných klubů.

Zapsal: Radomír Ungr, rungr@rcacr.cz
V Praze, dne 8. 2. 2002